SMART NETWORK V ČESKÉ ASOCIACI FRANCHISINGU

12.12.2019
Smart Network

SMART NETWORK V ČESKÉ ASOCIACI FRANCHISINGU

 

Jak už jistě víte, Smart Network nabízí těm, kterým se náš koncept líbí a chtěli by ho i ve svém městě, možnost franšízy.

 

Co to ale franchising znamená? 

Jedná se v podstatě o pronájem práv k podnikání, kdy jedna strana poskytne obchodní značku, která je zaběhnutá a má v oboru váhu, a strana druhá pod touto značkou samostatně podniká, přičemž musí dodržovat předem určená pravidla. Mezi nejznámější franšízy patří řetězce typu McDonalds, KFC, drogerie Teta, čerpací stanice Shell, nebo třeba Electro World. 

 

Výhody franchisingu

  • zavedená, známá značka
  • osvědčený koncept
  • podpora od franchisora
  • nižší riziko, vyšší jistota úspěchu
  • získáte kontakty na klienty, dodavatele a vše potřebné pro Váš business
  • a mnoho dalšího

 

Jak je na tom Česká republika?

U nás v České republice patří mezi nejoblíbenější obory pro franchising gastronomie a kosmetika. Celkově však franchising získává na oblibě a stává se čím dál častější formou podnikání.

 

Franchising je vhodný pro ty, kteří chtějí podnikat, mít něco svého, ale neví v čem nebo neumějí najít “díru na trhu”. Nebo také pro ty, kteří podnikali neúspěšně a potřebují navést správným směrem, mít jasně stanovené hranice. Jedná se o ověřenou metodu jak vydělat peníze a používají ji tisíce podnikatelů z různých oborů.

 

Česká asociace franchisingu

Tato asociace vznikla v roce 1993 a sdružuje jak velké nadnárodní značky, tak i menší tuzemské franšízové systémy. Česká asociace franchisingu je členem Evropské franšízové federace, kterou založili v roce 1972 asociace z Francie, Velké Británie a Německa. 

Asociace podporuje jak stávající franšízingové systémy, tak i vznik nových a snaží se o vytvoření co nejvíce příznivých podmínek.

 

Smart Network v České asociaci franchisingu!

Stát se členem České asociace franchisingu není jen tak a nestane se jím každý. Všichni členové musí splňovat požadované podmínky a dodržovat stanovy. Jelikož se členem nemůže stát každý, vypovídá to o určité kvalitě a prestiži dané firmy, která je v asociaci členem. Proto jsme neskutečně rádi, že jsme jedním z nich a vypovídá to o tom, že je náš koncept dobrý a funkční.

 

Členové se v rámci členství mohou účastnit akcí, seminářů, workshopů nebo i veletrhů, které tato asociace pořádá.

Jedna z takových akcí, které se Smart Network účastnil,  byla VÝSTAVA PODNIKEJTE S FRANCHISINGEM v Bratislavě. Jednalo se o akci, kde na jednom místě byli všichni úspěšní franšízanti a návštěvníci tak mohli zjistit bližší informace, jak to funguje, případně si rovnou zakoupit licenci. Byli jsme velice potěšeni, jak se o náš koncept jevil zájem. 

73131153_2141997496108879_4594880266664673280_o.jpg

 

Dalším přínosem je čestné místo v komunitě franšízantů a získávání cenných rad a zkušeností.



Největší výhodou je však skutečnost, že získáte “nálepku” ověřeného a spolehlivého konceptu. Nikdo se tedy nemusí bát s Vaším franchisingem začít.

 

Jaké další značky jsou v České asociaci franchisingu?

Jedná se například o značku lékáren BENU, celosvětově známou značku fastfoodů McDonalds, výrobnu čajů OXALIS, spol. s r.o., gastronomický koncept POE-POE, SUBWAY a mnoho dalších.

 

Více informací o České asociaci franchisingu ZDE.

 

Líbí se Vám koncept Podnikatelského klubu Smart Network a způsob franchisingového podnikání? Znáte někoho, o kom víte, že přesně tohle hledá? Neváhejte a kontaktujte přímo majitelku Ing. Gabrielu Mrkvicovou na tel: +420 775 649 843.

Bc. Kateřina Sedláčková

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Lucií Spáčilovou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Lucie Spáčilová, zakladatelka společnosti Performia s.r.o. pro Českou republiku.
Detail článku
Smart Network
Člen Oslavte s Českými překlady 20 let existence 20% slevou na váš překlad Tento rok je pro překladatelskou agenturu České překlady plný dvojek. Slavíme 20 let na trhu, 2 roky členství v klubu Smart Network a také jsme získali 2. místo v soutěži společensky odpovědných malých firem z Olomouckého kraje.
Detail článku
Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace