Smart Network podporuje podnikání srdcem

6.3.2018
Smart Network

Jak a kdy ochutnat podnikání?

"Podnikání není pro děti" říká většina lidí. Podle mého názoru podnikání pro děti je. Velmi ovšem zaleží na přístupu, který zvolíme v jejich učení. Souhlasím s tím, že dítě by mělo mít dětství plné lásky, pozornosti a her. Bylo by prima, kdybychom své dítě mohli "uchránit" od poznání obchodu do doby, kdy se osamostatní a bude si chtít začít vydělávat na své živobytí.

Na druhou stranu, všimli jste si někdy, že každé dítě si dříve nebo později hraje na obchod? Žijeme ve světě, kde jsou peníze platidlem za produkty či služby. Dítě to velmi rychle chápe a tak podnikání prolíná do své hry. Již Robert Kiosaky na svém případě ukazuje, že pokud dítě získá základy finančního podnikání a obchodní strategie již v raném věku, tuto dovednost dokáže přirozeněji použít pro pozdější úspěchy. Podnikání v dnešní době není "jednoduchý koníček", to je nejspíš pravda. Slyším kolem sebe, že podnikání je pro toho, kdo má ostré lokty, přísnou náturu a chladné srdce.

I když je podnikání o financích a obchodování, je jen na nás co svým dětem předáme za přístup. Klub Smart Network, v čele s Gabrielou Mrkvicovou, podporuje podnikání srdcem a je otevřen možnostem, spolupráci a novým projektům v prostředí, kde neexistuje konkurence.

 

V rámci úžasného setkání členů klubu "Vánoční ochutnávky členů" (která se 144c084d34b3.jpg uskutečníla v prosinci 2017), dostala možnost i 4-letá Dorotka představit svůj projekt. Dorotka si sama projekt vymyslela. Gabrielu jsem o možnost přivést Dorotku požádala, protože je na svůj věk velmi rozumná a podnikavá. 

 

Dorotka v obchodě viděla domeček pro panenky, který se ji moc líbil. Jako každé dítko prosila maminku, aby si ho mohla koupit. Penízky ale před Vánocemi na domeček nezbývali. Bystrá Dorotka se ale nechtěla domečku vzdát a tak si vymyslela, že penízky získá, když ve stánku prodá své perníčky. Perníčky, které upekly s maminkou, protože to ještě sama nezvládne, úplně sama nazdobila. Vypadaly k nerozeznání od zdobených perníčků, které dělal dospělý člověk. Perníčky, zabalené s mašlí na uzlík, který již ve svém věku sama zvládne, chtěla umístit na stoleček, kde perníčky nabídne k prodeji.

 

Je úžasné, když se sny plní.

 

Cítím velkou vděčnost za tuto možnost, kde měla Dorotka možnost svů projekt zrealizovat v bezpečném prostředí. Na úvod tříhodinového setkání sama svůj projekt krátce představila. Stejně tak, jak se představilo i 15 dalších podnikatelů, kteří přinesli na místo ochutnávky své produkty. Všechny produkty, např. zdravou kávu či potravinové doplňky, kosmetiku a líčení, produkty ke zdobení cupcaku či zdarma měření stavu lidského těla bylo možné vyzkoušet.

 

Šlo o více než obchod. Možnost sdílení zkušeností a příběhů či praktické ukázky produktů velmi podpořily příjemnou atmosféru. Zdobení cupcaků a perníčku odhalilo v mnoha členech jejich kreativitu. Vůně výborného pohoštění včetně cukroví, palačinek bez cukru či slaného pečiva se linula prostorem spolu s vánoční náladou.  

 

Dorotčiny perníčky se staly oblíbeným dárkem pro děti či známé. Byl o ně velký zájem a během krátké chvíle byly u svých nových majitelů. Dorotčina pokladnička se naplnila odměnou za její nasazení a snahu. Výši svého "bohatství" si počítala ještě další den. A i když to zatím na domeček nestačí, Dorotka měla možnost ochutnat jaké to je, když za své umění dostane odměnu. Jak zafunguje, když svůj perníček smění za palačinku. Jak je milé, když s lidmi může sdílet něco co umí a může je potěšit. Nejen perníčkem, ale i svou přítomností a sdílením. 

 

Jménem Dorotky, svým a pevně věřím, že i jménem všech ostatních členů Smart Network klubu tímto děkuji Gabriele za možnosti, které spojováním lidí vytváříš a přístup, kterým přetváříš pohled na budoucnost podnikání.

Děkuji Gábi.

Michaela Drábková

Ing. Michaela Drábková, Ph.D.

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace