Realitní Blog – Příběh Kateřiny, 1. díl

11.5.2016
Smart Network

Dnes bylo vážně veselo. Pozítří mám zkoušku z mikroekonomie a chtěla jsem se aspoň chvíli učit v práci. Ale Moniku zrovna dneska chytl rapl a chce mít všechny faktury hotové do zítřka, tak jsem se pomalu nedostala ani na oběd.

Navíc mi dvakrát volala máma, kdy že to přijdu domů a že mám koupit rohlíky a že je potřeba vyprat ty záclony… Myslím, že tam ještě den vydrží viset, když to zvládají už minimálně půl roku. Jestli se rychle nedostanu pryč, zblázním se z ní. Už aby bylo nějaké to bydlení.

 

Včera jsme s Lukášem koukali na byt v Rosicích. Pořád na něj musím myslet. Je to 2 kk a bože, ta koupelna je úžasná, obrovská rohová vana i velké umyvadlo a pozlacené retro kohoutky. Úplně se vidím, jak si napustím plnou vanu a rochním se v pěně s knížkou a popíjím víno. Nebo že tam místo knížky zatáhnu Lukáše J.

Jenže je to trochu mimo naše finanční možnosti. Navíc je to možná vážně blbost jít v jednadvaceti do hypotéky, jak mi moje maminka nepřestává opakovat. Co když se rozejdeme? Brát se ještě nechceme, chci nejdřív dodělat školu a zkusit si s ním bydlet.

A nechci dopadnout jak Kamča – ta se nadšeně vdala za svého prvního kluka hned po maturitě a po třech letech se rozvádí. Aspoň že ještě nemají děti. Ale jsem zvědavá, co budou dělat s tím domkem. Musím s ní někdy zajít na kafe.

Ještě se mi líbí jeden byt v centru Brna a další v Modřicích. To jsou teda jen podnájmy. Nebo pronájmy? Nikdy nevím, jak se to správně jmenuje.

Pořád váhám, jestli kupovat nebo jít do nájmu. Asi by byl ten nájem pro začátek lepší. Jenže Lukáš je děsně hrrr, hned by chtěl všechno svoje a říká, že nechce zbytečně vyhazovat peníze z okna. To sice beru, ale je to radikální krok, a asi si nejsem úplně jistá, jestli s ním zůstanu celý život…

Ale nemám nejmenší chuť mu tohle uvádět jako argument pro nájem, ještě se zbytečně rozhádáme. Je mi s ním dobře, ale občas přemýšlím, že se k sobě vlastně moc nehodíme. První tři měsíce společného bydlení jsou prý největší zkouška, tak si říkám, že když to zvládneme, třeba si začnu být jistá. O víkendu máme válečnou poradu, tak probereme všechny možnosti a snad k něčemu inteligentnímu dospějeme.

A mimochodem, dnes mi volal, že pro mě má obrovské překvapení, ze kterého se zblázním. Až mám trochu strach se těšit, u něj člověk nikdy neví, jaká šílenost ho napadne...

 

Chcete vědět, jak bude příběh dále pokračovat?

Previdelně budeme přizpívat další články.

VITOM Group

Pavlína Vejmolová

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace