Představení členky: MUDr. Renáta Filipová - AtlasPROfilax®

19.4.2017
Smart Network

Představte nám, prosím, metodu AtlasPROfilax®.

Metoda AtlasPROfilax® je speciální technika ke korekci pozice prvního krčního obratle, atlasu. Spočívá v jemné tlakově-vibrační masáži na šíjových svalech za pomoci přístroje. Zákrok je krátký, provádí se vsedě, neobsahuje žádné manipulace či „škubání“, je bezpečný a stačí provést jednou.

Vychýlení atlasu je vrozené, postihuje prakticky celou populaci a stojí za mnoha fyzickými i psychickými potížemi, od skoliózy po špatné držení těla, bolesti hlavy, bolesti šíje a zad, výhřezy plotének, bolesti kloubů, závratě, hučení v uších či špatný spánek, úzkosti apod.

Toto vychýlení nelze srovnat běžnými fyzioterapeutickými metodami ani cvičením. 

Po korekci atlasu se v těle spouští komplexní proces samoregenerace, začíná se rovnat páteř a pohybová soustava a zlepší se komunikace mezi hlavou a tělem. Mozek začíná pracovat bez rušivého mechanického vlivu a zlepšuje se tak jeho schopnost řídit tělo k harmonii, a to i na úrovni psychiky.

 

Jak dlouho se této léčbě věnujete a kde jste získala zkušenosti?

Tuto metodu praktikuji od roku 2010. Zkušenosti jsem získala od zakladatele Reného_C. Schümperliho, se kterým jsem úzce spolupracovala. Zároveň vedu školení. 

Kromě metody AtlasPROfilax® se zabývám dalšími kauzálními přístupy ke zdraví, čili přímo řešením příčin. Předtím jsem 5 let pracovala jako lékař interní medicíny v Praze a v Bruselu.

 

Odkud tato metoda pochází?

Tuto metodu vyvinul Švýcar René-Claudius Schümperli, který sám postižen bolestivou dislokací atlasu, jako první na světě našel způsob, jak atlas precizně a trvale navrátit do jeho původně správné pozice pod lebkou.

 

Co byste doporučila podnikatelům v dnešní uspěchané době?

Aby si udělali i čas pro sebe, na osobní růst a vzdělávání, a aby nečekali na to, až je k tomu přinutí okolnosti. To se týká i oblasti zdraví.

 

Můžeme doma nějak procvičovat či rehabilitovat?

Ano, určitě. Jako základ doporučuji správné cvičení na vybudování svalového korzetu, které zahrnuje vždy protažení svalů i jejich posílení.

Důležité je přitom vědět, že pohybový systém je jeden funkční celek, kde jednotlivé části jsou neoddělitelně provázány, čili pracují společně ve skupinách, a to od čelistního kloubu až po klenbu chodidel. Proto je třeba tělo vnímat nikoliv odděleně, např. posilovat pouze břišní svaly, ale zaměřit se na celý systém.

Po nápravě atlasu je cvičení účinnější, snazší a bezpečnější.

 

Jak dlouho jste členkou klubu Smart Network a co Vás do klubu přivedlo?

Členkou jsem od března 2017 a přivedlo mě sem to, že se jedná o výborný projekt vzájemné pomoci a spolupráce na vysoké profesionální úrovni.

 

MUDr. Renata Filipová

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace