Představení členky: Mgr. Jitka Švaříčková

30.10.2017
Smart Network

Představte nám, prosím, paní Švaříčková, čím se zabýváte?

Mám více oblastí, kterým se věnuji. Tou hlavní je nyní oblast financí. Se svým týmem pomáhám lidem s uspořádáním jejich osobních financí, kdy společně hledáme cesty, také pro lidi pracující za silně podprůměrnou mzdu, jak zabezpečit například dětem studia a hlavně sebe v důchodovém věku.

Co si budeme povídat, nejlépe dětem pomůžeme, když si zajistíme finance na stáří a nezůstaneme jim zcela, jak se říká, „na krku“. Máme také nástroje inspirované zahraniční praxí, jak pomoci mladým začínajícím rodinám či párům dosáhnout na svůj dům. Daří se nám hledat i cesty, jak přefinancovat nevýhodné úvěry či hypotéky.

Čemu se dále věnuji, jsou kryptoměny a investice. Kryptoměny jsou budoucnost a technologie blockchainu nám nabízí v běžném životě víc, než bychom si dovedli představit. Je to vývoj a investice do kryptoměn, těžby a vývoje technologie blockchainu je skvělá příležitost také pro investory.

Nedávno jsem dostala otázku:  K čemu potřebujeme velké peníze, které nám investice do tohoto nového odvětví mohou přinést?

Každý to má jinak. Moje cesta je nastavena na pomáhání - dříve jako speciální 615dd1159c4f.jpg pedagog, později jako andragog a sociální pracovník, ředitelka obecně prospěšné společnosti… nyní jako investor. Pokud jsem schopna zabezpečit finančně sebe a svoji rodinu a stále mám dostatek prostředků a cest pro další peníze, pak mohu pomáhat lépe a bez stresu... ovšem pomoc není v rozdávání peněz, to nic neřeší!

Je třeba lidi učit s penězi hospodařit a pomáhat konkrétně, například podpořením skvělého projektu, díky kterému budou mít lidé práci a následně nebudou odkázaní na milodary... výborně takto funguje spousta projektů například v Africe, v Indii, Kambodži, ale i řada projektů v ČR. 

Díky této oblasti mého zájmu jsem se odhodlala odejít z docela pěkně placené pozice ředitelky společnosti poskytující sociální služby na území okresu Třebíč. Nyní mám nejenom finanční nezávislost, ale svůj čas si řídím tak, jak já potřebuji. A tím se dostáváme k mé vášni.

Vášní? Ano, tou je cestování po celém světě, jak za prací networkéra, tak také jen tak za poznáním. V říjnu jsem se vrátila z konference o kryptoměnách v Tokiu, toto interview píši v Káhiře, příští týden budu na skok v Istanbulu. V listopadu mě ještě čeká cesta do Londýna a do Dubaje a na přelomu měsíce jsem dostala pozvánku na pracovní setkání i do Švédska. Vždy si najdu čas i na prozkoumání života mimo pozlátka drahých hotelů a resortů. Miluji poznávání reálného života.

 

Jak dlouho se v dané oblasti pohybujete?

K financím jsem měla blízko vždy, jak už jsem zmiňovala. Je to spojeno s mojí potřebou pomáhat. V posledním zaměstnání bylo stěžejní hlavně zafinancování provozu celé společnosti prostřednictvím fundraisingu.

Vcelku nový pojem networkér – čili propojovatel, tak toto dělám už od dětství. Vždy jsem měla opravdu veliký okruh zájmů a tím i zajímavých kontaktů, a to nejenom v Česku. Proto „pozice“ networkéra mi nyní zcela přirozeně vstoupila do mého profesního života.

 

Co byste doporučila podnikatelům a podnikatelkám v dnešní uspěchané době?

Pochopila jsem, že rodina je to nejdůležitější, k čemu nám budou peníze, když neuvidíme svoje děti díky práci od rána do večera, k čemu nám budou peníze, když si je nebudeme mít čas užít se svými nejbližšími, k čemu nám budou peníze, když díky stresu zhuntujeme vlastní zdraví ….

Tento život máme jenom jeden, tak si ho nezničme honbou za penězi, stresem a přetížeností z práce. Myslím, že jsem to hezky vystihla v mém úvodním citátu na facebooku: „Volím nezávislý život - více času na rodinu a přátele, plnit si své sny, cestovat, pomáhat, žít…“

eb659a7aee3b.png

Mgr. Jitka Švaříčková

Další články

Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace