Představení člena: Mgr. Dominik Ženatý, DOMA realitní makléři

27.1.2021
Smart Network

 

Dominiku, existuje nespočet oborů. Proč jste si vybral právě reality?

Celý život se živím obchodem. Reality dávají obchodníkovi spoustu nových výzev, neustále se měnící prostředí a také příležitost vydělat zajímavé peníze. Podle mého jsou reality Mt. Everest pro obchodníky.

 

Co vás na práci makléře nejvíce baví?

Mám rád rozmanitou práci. Každý den je jiný, každý klient je jiný, každý developerský projekt je jiný. Poslední dobou mě nejvíce baví právě develop – rozhovory s architekty, plánování ideálních dispozic, výměr. Je to hezký pocit, že něco buduji.

 

A co vás baví na práci ředitele realitní kanceláře?

Vidět, jak moji makléři rostou, učí se nové věci. K tomu k nám přicházejí zkušení makléři a od nich se zase mohu učit já. Je to ta neustálá vzájemná inspirace. Jsme tým a chceme mít nejlepší kancelář. Tak na sobě neustále pracujeme, což je obohacující a nepřestane to nikdy bavit.

Dominik pro SMART (1).jpg 

Čeho si na své práci ceníte? Zkuste se pochválit...

Nejvíce si cením toho, že jsem vždy schopen najít řešení. Ať už je situace jakákoliv. Jednáme tak dlouho, až řešení najdeme. To je podle mého pro makléře a jakéhokoliv obchodníka velmi důležité.

Velmi si také cením svých zkušeností. Za 17 let v obchodě a z toho 10 let v realitách jsem zažil už mnohé situace a umím je teď využít při řešení situací nových.

 

A nově si cením svých znalostí v oblasti technické – řešení developerských projektů mě velmi obohacuje i v rovině stavařské. Ne že bych se stal stavařem, to rozhodně ne, ale rozumím technické části našeho obchodu mnohem více než dříve.

 

A poslední, co bych zmínil, je moje schopnost vše s klientem řešit s chladnou hlavou.

 

A čeho si ceníte na sobě jako člověka?

Umím právě zachovat chladnou hlavu a mít na věc pozitivní pohled. Umím si přiznat chybu a hledám vždy další řešení. A mám smysl pro humor. Umím si u toho udělat legraci i sám ze sebe a nebrat se zase tak vážně. A to se hodí.

 

Jaké to je vést realitní kancelář s 10 lidmi v druhém největším městě republiky?

Skvělé!

 Dominik pro SMART (5).jpg

Prozraďte nám, jaký máte vztah s klienty? 

Jeden klient mě vzal na svou svatbu, s dalším jsem jel na dovolenou. Celkem pravidelně mě klienti zvou na oslavy narozenin a volají mi, i když zrovna nic nepotřebují. Dělám byznys jen s přáteli. Jen někteří z nich nebyli moji přátelé předtím, než se stali mými klienty.

 

A jak vám to jde s ostatními makléři z jiných kanceláří?

Spolupracuji s mnoha makléři. Na koupích i prodejích. Dělám různé workshopy pro makléře a snažím se, aby realitní trh celkově více spolupracoval. Je-li makléř kvalitní a umí svou práci, tak s ním mám vztah dobrý.

 

Říká se o vás, že pro klienty uděláte vždy něco navíc. Co to znamená?

Nezastavíme se před ničím, cokoliv je třeba, to zařídíme. Když náš klient přišel ve své restauraci o kuchaře, pomohli jsme mu sehnat nového. Často propojujeme klienty s architekty, zahradníky nebo třeba stěhováky. Jednou jsem klienta vyzvedával na letišti – neměl pro něj kdo přijet, tak zavolal svému makléři. 

 

Prozradíte nám, proč zrovna název DOMA?

To je dlouhá historie. Stavte se na k nám na kávu, rád vám ji řeknu.

 

Jak vám ve vaší práci pomáhá Smart Network?

Pomáhá mě i kolegy propojovat s ostatními lidmi. Získáváme nejen klienty a doporučení, ale také kvalitní dodavatele služeb, které využíváme.

 

autor: Mgr. Dominik Ženatý

Další články

Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace