Pletací dílna MYJÓMI vybaví originálními ponožkami na přání celé firmy

4.12.2020
Smart Network

Z brněnské pletací dílny firmy MYJÓMI družstva invalidů pocházejí originální ponožky různých barev a vzorů, kterými je možné obdarovat kupříkladu zaměstnance či obchodní partnery. A to zejména v případě, pokud si zákazník zvolí ponožky na přání, na nichž se pak mohou objevit rozličné obrázky, firemní loga, jména nositelů a mnoho dalšího.

Zruční zaměstnanci dílny za pomoci speciálních strojů zvládnou uplést prakticky cokoliv - od obrázků po celé texty. Ponožkami z MYJÓMI, které jsou především z bavlny a bambusu, je tak možné při různých příležitostech vybavit nejenom celé rodiny, pracovní kolektivy, sportovní a jiné týmy, ale jednoduše kohokoliv, kdo dokáže ocenit kvalitní řemeslné zpracování výrobku, originalitu návrhu a vtip. Nemalá technická i časová náročnost procesu však neumožňuje objednávku pouze jednoho či několika málo párů.

„Úprava návrhu, přesné nastavení a seřízení stroje, vyzkoušení vzoru a další úkony související s výrobou jenom jednoho nebo několika párů není efektivní, protože cena takových ponožek by se pak vyšplhala třeba až ke dvěma tisícům korun za pár.

Ponožky na přání budou proto limitovány určitým množstvím, například objednávkou minimálně sta párů, a od toho se pak bude odvíjet i cena,“ vyjádřil se předseda představenstva MYJÓMI družstva invalidů Petr Horký s tím, že právě na zakázkové ponožky se v pletací dílně v průběhu nadcházejícího roku hodlají ve větší míře zaměřit.

 

PONOŽKÁRNA na e-shopu

Vznik a rozjezd dílny před dvěma lety finančně podpořila evropská dotace a postupně vznikly zhruba dvě desítky pracovních míst vyhrazených pro pracovníky s nějakým typem zdravotního znevýhodnění.  Jedná se o zaměstnance, kterým s ohledem na jejich zdravotní stav nečiní problém při práci střídavě sedět a stát a současně mají dobrou jemnou motoriku. Ve výrobním procesu se již povedlo odstranit nedostatky a nastavit veškeré parametry tak, aby byl výsledný produkt co možná nejkvalitnější a s nejlepšími užitnými vlastnostmi.

Samotná výroba v dílně začala právě ponožkami na přání, konkrétně šlo o produkt určený pro Světlušku, přičemž následovaly další zakázky ve spolupráci se studiem BOADESIGN, ale později se přidaly i autorské výtvarné projekty v rámci firmy. K jakýmkoliv návrhům, podle nichž už byly ponožky v pletací dílně vyrobeny, se není problém vrátit. V praxi to například znamená, že další zásilka ponožek objednaná zákazníkem po několika měsících či letech bude z totožného materiálu a se stejným vzorem jako ta předešlá.  

Koláž.png

Také nezakázkové ponožky z produkce MYJÓMI si je nyní možné objednat prostřednictvím nového e-shopu. Na webu www.ponozkarna.eu  zájemci najdou téměř tři desítky nabízených produktů různých barev, vzorů a velikostí. Další varianty budou přibývat. „Plánujeme postupně přidávat nové vzory, ale i materiály, například ponožky z merina, případně k delším ponožkám, které se u nás pletou nyní, chceme na jaře přidat kotníkové. V nabídce by se měly objevit i rodinné sady se stejným designem ve velikostech pro děti a dospělé,“ přiblížil Petr Horký.

Výhledové rozšiřování kapacity pletací dílny, jež dosud není plně využita, záleží také na odpovídajícím množství odborných technických pracovníků. „Aktuálně nás nejvíce trápí nedostatek mechaniků, kteří by pletací stroje seřizovali, prováděli pravidelný servis a odstraňovali nenadálé závady. Jakmile vyřešíme toto, můžeme pomýšlet na postupnou obnovu některých starších strojů, případně nákup dalších, což by pak bylo spojeno i s rozšířením výroby a potřebou dalších zaměstnanců,“ dodal Petr Horký.

 podekovani-ponozkarna-01 (1).jpg

autor článku: Lenka Mašová

grafika a fotografie - Archiv MYJÓMI 

 

Lenka Mašová

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace