NAUČTE SE JÍST PLODY MOŘE 15.5.
Nečekejte na humra až na dovolenou
Ukáží vám některé způsoby přípravy a poradí vám, jak vše sladit tak, abyste se na krevety nebo humra nemuseli každoročně těšit jen na dovolenou u moře. I přesto, že od nás máme k moři daleko, v dnešním propojeném světě není problém servírovat jakoukoliv rybu do pár hodin od vylovení. Pokud pak přepravce ještě dodržuje přísné normy týkající se dopravy čerstvých potravin, výsledek na talíři nerozeznáte od jídla připraveného třeba na pláži v Chorvatsku.
Správný recept a úprava
Stačí si jen vybrat správný recept a začít s přípravou. Stejně jako jiné potraviny mají i plody moře a mořské ryby svá specifika, která je nutno při jejich přípravě dodržet. Pro nás, Středoevropany, jsou však některé způsoby úprav tak trochu španělská vesnice. Přiznejte sami, kolik z vás ví, jak nejlépe očistit krevetu, uvařit mušle nebo naporcovat mořského ďasa - to je taková ta ryba se světýlkem na hlavě. :-)
Přijďte ochutnat a něco se přiučit
Pokud máte pocit, že zde máte určité mezery a chtěli byste je vyplnit, stačí si na 15. května včas rezervovat stůl v Restaurantu MITROVSKI. Podíváte se, jak to děláme my, a případně se i něco přiučíte. Vařit se totiž bude jako obvykle na zahradě restarantu, takže vám nic neunikne.