Modrá beruška šíří osvětu o autismu již celý rok

16.1.2015
Smart Network

Modrá beruška, komunitní centrum rodičů a dětí s poruchou autistického spektra letos na jaře vyhlásila soutěž pro žáky a pedagogy z Brna a Jihomoravského kraje k příležitosti Světového dne porozumění autismu. Děti tvořily plakáty také v rámci kampaně Light It Up Blue a tři vítězné třídy si mohly svoji výhru užít v lanovém centrum Jungle park v Brně.

Modrá beruška také oslavila své první narozeniny a zároveň i Mezinárodní den dětí. Při této příležitosti pořádala odpolední oslavu v rodinném zábavním centru WIKYLAND pro 120 dětí, rodičů, sourozenců a sympatizantů. Součástí akce bylo i představení půjčovny didaktických her a pomůcek pro děti s PAS, kterou bude díky částce 20 000,- od Nadace Olgy Havlové Modrá beruška provozovat. 

Další velkou podzimní akcí byl 24 hodinový charitativní běh You Dream We Run BRNO 2014. Smyslem této krásné akce bylo splnit pět snů dětem s PAS. Ve spolupráci s KVV - Krajské vojenské velitelství Brno, Centrem volného času Lužánky, spolkem PROAUT a účastníky běhu, kteří si zakoupili modré tričko s logem akce, se Modré berušce podařilo splnit všech pět snů. Kamilovi - digitální hodinky Casio, Míšovi - zahradní houpačka, Honzíkovi - jízdní kolo, Vítkovi - herní PC a Andreasovi - pobyt u moře. Čtyři sny byly předány přímo na akci v Lužánkách, pátý sen pobyt u moře bude po domluvě s maminkou realizován příští rok o prázdninách. Charitativní akci osobně podpořil armádní generál Petr Pavel.

Také Jihomoravský kraj se podílí a podporuje aktivitu  rodičů z Modré berušky především poskytnutím dotace na prostory v centru Brna a propagaci.

Momentálně je v přípravách registrace sociální služby pro rodiny s dětmi s PAS a 2. konference na téma Naděje pro autismus, která se uskuteční ve Velkém sále Veřejné ochránkyně práv 21. března 2015.

Ve společnosti je stále velké procento lidí, kteří si myslí, že dítě s autismem je většinou velmi nadané a geniální, umí nazpaměť jízdní řády či citovat celé knihy. Některé děti takové nadání skutečně mají, ale ne všechny děti s PAS jsou géniové. Mnohdy se projevují jako běžné, avšak velmi nevychované děti, které jsou často terčem rychlého odsouzení. Díky neinformovanosti často společnost neoprávněně odsoudí i rodiče, o kterých si myslí, že výchovu svých dětí nezvládají. Modrá beruška by ráda, právě pořádáním dalších podobných osvětových akcí, tento názor změnila.

Eva Honková - předsedkyně Modré berušky a rodič dítěte s PAS

Ladislav Pavlíček

Další články

Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace