Ing. Jakub Kohoutek EFA představuje spolek Srdce na pravém místě, z.s.

8.8.2018
Smart Network

Představte našim čtenářům, co je předmětem Vaší činnosti.

Náš spolek Srdce na pravém místě, z.s. se zaměřil na podporu malé Adélky Petříkové a její rodiny. Adélka se narodila se vzácným syndromem Phelan McDermid. V současné době neexistuje řešení, jak tuto zákeřnou nemoc organismu porazit. Naším cílem je rodině dopřát potřebné finance na léčbu a další pomůcky. 

718bdc8e34ce.png

4d08fef7c55f.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak dlouho se věnujete této činnosti a co tomu profesně předcházelo?

Spolek funguje od roku 2015. Nápad přišel díky našim předchozím aktivitám spojeným s dobročinností v rámci Zlínského kraje. Podporovali jsme canisterapii a také seniory.  

Co Vás na Vaší práci nejvíce baví?

Myšlenka spolku je zapojit a pozitivně ovlivnit co nejvíce lidí. Chceme, aby si uvědomili, že pomáhat je důležitá součást života. Vize je podpořit více rodin a připravit podmínky, aby mohla vzniknout nadace se širší působností. 

Kde jste získával zkušenosti?

Spolek postupně budujeme od základů, kdy první rok přicházely na účet doslova stokoruny od prvních podporovatelů. Díky kulturním a sportovním akcím jsme však získali dobré jméno a postupně se připojily stovky lidí a také desítky firem. Inspiraci čerpáme kolem sebe, například z Nadace Dobrý anděl. Zkušenosti jsem získal v podnikání ve finančním sektoru. Několik let se věnujeme práci s podnikateli. Řešíme s nimi jejich projekty, investice volného kapitálu, krizový management a akviziční činnost. 

Co chystáte do budoucna?

Letos se nám podařilo rodině Adélky koupit byt v Kroměříži. Na transparentním účtu se sešlo za poslední rok a půl milion korun. Druhý milion jsme získali jako půjčku od fanynky spolku a malé Adélky. Chystáme se ještě na celkovou rekonstrukci bytu. V souvislosti s touto opravou bytu chceme ještě uspořádat dvě akce. Jednou z nich je golfový turnaj na Kořenci a druhou koncert v Kongresovém centru Zlín. Věříme, že se nám do konce tohoto  roku podaří vybrat potřebné peníze na opravy. 

 ccfa386cb9c5.png

Proč jste se stal členem klubu SN a co Vás do klubu přivedlo?

Do klubu mě přivedla Gabriela Mrkvicová, známe se již několik let. Moc jejímu konceptu Smart Network fandím s jejím a proto jsem se rád připojil. Smart Network může být cesta, jak potkat nové lidi a zapojit je také do projektu Srdce na pravém místě. Navíc mám mnoho kontaktů z předchozího podnikání a rád se o ně podělím. 

Co byste poradil podnikatelům v dnešní uspěchané době?

Receptů na úspěch v podnikání je mnoho. Mně osobně funguje několik pravidel: Rodina je základ úspěchu a čas s rodinou je motorem pro moje podnikání. Jsem člověk, který dodržuje dohody a co řeknu, to platí. Určitě je třeba makat na sobě, poznávat svoje silné stránky a ty postupně zlepšovat.

Jaké máte reference na Vaši osobu a firmu?

Remiva, Kovoline, Greiner Packaging, Greiner Assistec, Tufír, Česká pojišťovna, Parite PRO, Arfin, SAB, Spectra, Nadace Malý Noe, EPOFIS IT, Gepard finance, Eye Level, Energy financial group, …

 

Více o spolku na jeho webových stránkách najdete ZDE.

FB ZDE.

Transparentní účet spoluku ZDE.

Poděkování maminky Broňky za dosavadní činnost spolku pro jejich Adélku ZDE.

Ing. Jakub Kohoutek EFA

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu se mnou?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace