Zdeněk Klusák z Pevnina.CZ pomáhá s tvorbou webových prezentací či analýzou konkurence

20.2.2018
Smart Network

Ve třetím rozhovoru se podíváme na jednotlivé produkty marketingové firmy Pevnina.cz. Připomeňte si první rozhovor s jednatelem firmy o historii firmy a jejím portfoliu služeb ZDE a druhý rozhovor přímo o majiteli a jednateli firmy, panu Zdeňku Klusákovi, který je naším dlouholetým členem ZDE.

 

S čím vším pomáháte klientům v oblasti marketingových služeb?

Na první místě je to analytika. Klienti se na nás obrací s nějakým konkrétním problémem, nebo chtějí, abychom jim vytvořili komplexní marketingovou strategii, případně poskytovali podporu jejich marketingovým a reklamním aktivitám.

 

Pomůžete klientům zajistit také analýzu konkurence? Co to obnáší?

Tak zrovna analýza konkurence patří k těm nejnáročnějším službám, které poskytujeme. V první řadě musíme důkladně poznat klienta. Smyslem analýzy je ukázat na aspekty v nichž konkurenti vynikají nebo naopak mají slabiny, kterých může náš klient využít. Pro nás to tedy znamená důkladnou analýzu jak klienta, tak každého z jeho konkurentů, a to ideálně tak, aby o tom ten konkurent nevěděl. Samozřejmě nesmíme zapomenout i na analýzu tržního prostředí. To vše potom dáme do podoby výstupní zprávy a prezentace, přičemž smyslem je především poskytnutí doporučení a náměty na zlepšení postavení vůči konkurenci.

 

Pomáháte klientům také s tvorbou webu a webových prezentací? Co všechno jste schopni pro klienty zajistit?

Samozřejmě! Weby jsou jednou z našich nejčastěji poptávaných služeb. Ostatně svědčí o tom i fakt, že na našem redakčním systému je postaveno už deset nových webů a to přesto, že samotný systém ještě není dokončen a řada funkcí tam chybí.

V rámci tvorby webu dokážeme zajistit kompletní služby. V první řadě je to opět naše oblíbená analytika. Analýza klíčových slov a z ní plynoucí návrh informační architektury jsou základem, bez něhož by nový web ani neměl začít vznikat. Je to jako otevřít si obchod, aniž bych věděl, komu a co chci prodávat.

V dalším kroku pak tvoříme samotný web. Od grafiky, přes strukturu obsahu, až po samotné vytvoření textů a naplnění webu. Samozřejmostí je nastavení analytických nástrojů a dalších doplňkových prvků webu jako livechaty atd.

 

Vysvětlete nám, prosím, pojem PPC reklamy. Kdy je vhodné je využít?

PPC je druh reklamy spočívající v platbě za proklik. Může být grafická, textová nebo kombinace obojího. Na Facebooku např. jiná než PPC neexistuje, ve vyhledávačích je situace jiná. PPC je jednou ze dvou variant propagace a hodí se ve chvíli, kdy je např. sezóna, nebo se uvádí nový výrobek. Téměř nesmyslná je u brandu. Každopádně i u PPC platí, že funguje dokud platíte, ale jakmile se vyčerpá rozpočet, je s propagací konec. To je v příkrém rozporu s optimalizacemi pro vyhledávače, kterým se věnujeme především. Tam sice chvíli trvá, než se výsledky dostaví, ale při rozumné údržbě a s násobně nižšími náklady, než na PPC, může fungovat i roky.

 

Co se Vám na aktivitě klubu nejvíce líbí a jaké akce máte nejraději?

Mně osobně business večery, nemusím na ně vstávat a jídlo je vždy skvělé.

 

Zdeněk Klusák

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace