VODA LÉČÍ I. - Mýty a realita. Cyklus o vodě kolem nás a v nás.

26.7.2015
Smart Network

Životodárná voda...

Voda člověka provází od nepaměti, jelikož je nutnou podmínkou života. V různých kulturách a dobách se měnil pohled na to, co všechno člověku přináší, dnes jsme ale v době „barbarské“. Do řek a moří vypouštíme veškerý odpad z domácností, zemědělství i průmyslu. Čističky odpadních vod nejsou všude, a i tam kde jsou, neumí odstranit vše, co člověk při svém moderním způsobu života do koloběhu vody v přírodě dokáže vpravit.
 

(Ne)kvalitní kohoutková voda 

Módní pojem, kohoutková voda, který se čím dál více popularizuje, má lidem v nenápadných informačních kampaních podsunout do podvědomí, že se jedná o vodu, která je vhodná k pití, a že je zdravotně nezávadná. Ano, odpovídá normám, údajně přísným. Takže vodohospodáři i hygienici tvrdí, že je super. 

Komu vyhovuje věřit tvůrcům norem, a kdo věří pohádce o nezávadnosti vody z kohoutku pro lidské tělo, tomu doporučuji trávit čas příjemněji, než se rozčilovat nad informacemi, které budu postupně předkládat v cyklu, který je určen lidem, které zajímá, jak dbát o své zdraví a o zdraví svých blízkých, hlavně dětí.

Voda z kohoutku musí obsahovat chemii, aby se zabránilo epidemiím, a tuto nutnost potvrzují aféry z poslední doby, že i přes chloraci vznikly zdravotní problémy při poruchách vodovodního řádu. Proto nechci zlehčovat důležitost vodárenských technologií. Ale nějak mě dráždí informace v médiích, že na dálném východě pouští lidem chlor, jak je to nelidské, a my ho máme konzumovat ve vodě a je to zdravé…
 

Co všechno najdeme v kapce vody?

Polemiky o koncentraci nechme stranou, zdravý selský rozum, i vědecké studie se shodují, že i stopová množství látek, podávaných pravidelně, mají vliv na organismus. Vitamíny v tabletách působí také v miligramech, léčiva, jedy, toxiny, to vše působí ve stopových množstvích.  A to, že toxické látky ve vodě obsaženy jsou, to dokazují vědecké výzkumy po celém světě.

Například Masarykova univerzita v Brně provádí rozsáhlý výzkum, co všechno ve vodě najdeme, a pro většinu lidí je překvapením, co všechno kapka vody obsahuje… https://www.youtube.com/watch?v=Sc79ffDV0_A
 

Nacházíme pro Vás vhodná řešení

Řešením je kvalitní filtrace, a přesto, že více si o filtraci vody řekneme v některém z dalších dílů cyklu „Voda léčí“, můžete se na nás obrátit již dnes, a my Vám poradíme vhodnou filtraci jak pro domácnost, tak pro firmu, případně bytový dům nebo hotel. Po základním rozboru vzorku Vaší vody Vám nabídneme filtraci přizpůsobenou Vašim potřebám a kvalitě zdroje.    

http://www.rajzdravibrno.cz/Voda-ziva.html    
tel.: 608 770 899

Ivo Kolář

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Lucií Spáčilovou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Lucie Spáčilová, zakladatelka společnosti Performia s.r.o. pro Českou republiku.
Detail článku
Smart Network
Člen Oslavte s Českými překlady 20 let existence 20% slevou na váš překlad Tento rok je pro překladatelskou agenturu České překlady plný dvojek. Slavíme 20 let na trhu, 2 roky členství v klubu Smart Network a také jsme získali 2. místo v soutěži společensky odpovědných malých firem z Olomouckého kraje.
Detail článku
Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace