Tomáš Suchomel & Viktor Mejzlík - o založení VITOM Group

28.8.2017
Smart Network

Představte nám, prosím, kdo je Tomáš Suchomel a Viktor Mejzlík? Čemu jste se věnovali po dobu studií a mladých let?

Tomáš: Tomáš Suchomel je především nadšenec a tvůrce. Jako malý jsem chtěl být vědec a vynálezce. Postupem času jsem chtěl podnikat. Vynálezcem jsem se stal. Tvořím firmu, produkty, hodnoty, systémy, struktury, vize… Ve VITOM Group jsem výkonným ředitelem, a tak zkoumám (jako vědec), zda naše úvahy na základě statistik jsou správné. :)

Po dobu studií na gymnáziu jsem se věnoval sportu, módě a několika brigádám, především na stavbě a v gastru. Možná proto máme dnes realitní společnost a 3,5 roku jsem měl i bar v centru Brna.

Viktor: Ve zkratce se dá říci, že do 18 let jsem byl duší i srdcem sportovec. Od 6 let se k tomu dále postupně přidávala vášeň k automobilům. Mohl bych se definovat jako člověk, který přijme většinu pozitivních výzev, které mu život nadělí, neskonalý optimista a nadšenec. Chuť mít kolem sebe skupinu opravdových přátel a s dobrými lidmi příjemné vztahy, pro mě byla a je realita dodnes.

 

Kdy jste založili společnost VITOM Group?

Tomáš: Přesně to bylo 31. 7. 2007. To období si pamatuji přesně. Bylo to období vzrušení a obrovského nadšení. Stejně jako dnes.

Viktor: Do kanceláře jsme pak poprvé usedli 9. 10. 2007.

a936b029cd0f.jpg 8ca39e05a7d6.jpg

Co Vás na Vaší práci nejvíce baví?

Tomáš: To tvoření. Vytváření nových trendů, produktů, a vytvářeních firemních systémů.

Viktor: Zde bych se mohl rozepsat, zřejmě až přespříliš. Vezmu to tedy jinak. Já svou práci nevnímám jako práci, ale jako součást svého života. Rozhodl jsem se zcela dobrovolně a vědomě, že velkou část mého života budu trávit tvorbou něčeho, co má smysl, a pokud k tomu patří prohlídky bytů, komunikace s klienty, vyjednávání, nebo třeba jen udržování pořádku v kanceláři, tak mi to stále dělá radost.

Pokud bych měl říct jednu věc, tak mě nejvíce baví, když jsem potřebný, tzn. pokud klientům pomůžu s něčím, s čím si neví rady a nebo k tomu nemají prostředky. V těchto situacích vím, že jsem se rozhodl správně. (A taky mě baví jezdit na prohlídky do Blanska, jsou tam super zatáčky) :)

 

Co se Vám v pracovní kariéře nejvíce povedlo?

Tomáš: Máme dnes 4 firmy v oblasti nemovitostí, které expandují a mám pocit, že lidé, kteří nám v tom pomáhají, mají VITOM rádi. To mě těší nejvíc.

Viktor: Vybrat (nebo možná být vybrán) správného parťáka do podnikání, tedy Tomáše Suchomela. Pokud by to mělo být něco vyloženě pracovního – tak asi to, že jsme si prošli vším od samotného počátku bez cizí pomoci a přičinění.

 

Čeho byste chtěl v budoucnu dosáhnout?

Tomáš: Chtěl bych mít firmu nastavenou tak, aby všichni uvnitř věděli, co mají přesně dělat tak, abych já, jako šéf byl maximálně postradatelný. Tím můžeme expandovat kam budeme chtít a stejně tak si můžeme plnit svoje vnitřní sny, jako třeba sídlo někde v teple :) (Thajsko, Bali…)

Viktor: Změnit realitní trh minimálně v České republice k lepšímu. Momentální nástroj, který k tomu máme je služba Garantovaného nájmu, a protože se domníváme, že jsme tuto službu veřejně začali nabízet jako první v ČR, jsme již na dobré cestě a moc se těším na její další vývoj.

Také bych byl rád, abych já osobně vždy dokázal dodržet vyvážený životní styl ve smyslu JÁ, RODINA, PRÁCE a tím byl v rovnováze a harmonii s moudrým rčením, že být úspěšný neznamená být zaneprázdněný. 

8bbf1d7b8214.jpg

Co byste poradil podnikatelům v dnešní uspěchané době?

Tomáš: Aby si nastavili svůj vnitřní motor. Aby měli vizi toho, co chtějí. Následně, aby tuto vizi sepsali a vytvořili pro svoji firmu organizační strukturu. Tu aby co nejlépe popsali (včetně kompetencí a procesů uvnitř firmy) a aby dohlédli na to, že jej všichni budou perfektně znát. Následně je třeba tento systém velmi důsledně hlídat. Dále aby zaměstnávali vždy jen ty nejlepší lidi a ty špatné, aby ve firmě neměli. Šéf musí být příkladem – motivujte svoje lidi svým elánem a nadšením.

Viktor: Právě jsem to řekl v minulé otázce, teď bych to tedy mohl přehodit a říci – to že nemáte na nic čas, neznamená, že jste úspěšní a ani Vám to zřejmě úspěch nepřinese. :)

 

Reference:

Reference na Tomáše:

"Rád bych se touto cestou podělil o zkušenosti s prodejem nemovitosti prostřednictvím společnosti VITOM. Chtěl jsem se rozepsat o profesionálním přístupu apod, ale abych to zbytečně neprotahoval - vlastně od chvíle, kdy jsem panu Suchomelovi řekl o svém záměru, prodat rodinný dům ve středu města, už jsem takříkajíc nemusel ani pohnout prstem. Mou jedinou starostí bylo, vybrat si z několika cenových nabídek od zájemců a o vše ostatní se postaral VITOM, případně pan Suchomel osobně. A myslím tím opravdu o vše, od dalších jednání se zájemci, prováděním prohlídek, odhadem ceny, zhodnocení situace na trhu, porovnání nabídek, přípravy smlouvy až po zpracování daní. Přál bych si žít ve světě, kde by vše fungovalo tak, jak v případě tohoto prodeje. Za mě palec nahoru a velký dík!"

Robert Marvan, RD Viniční

Reference na Viktora:

"Děkuji za včerejší vstřícné a profesionální jednání. Kéž by všechny realitní kanceláře v Brně byly jako VITOM - "S NÁMI TO VŽDY DOBŘE DOPADNE""

Pavel Polach, Home institute

Tomáš Suchomel, Viktor Mejzlík

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace