Představení členky: JUDr. Michaela Švecová

20.3.2017
Smart Network

Paní Švecová, Vašim oborem je advokacie. Na jaké případy se zaměřujete?

Advokacie je co do rozsahu působnosti velice rozmanitá profese, zaměření se především odvíjí od klientely a různorodosti konkrétních případů.

Nicméně již od studia mi bylo nejbližší odvětví práva rodinného a občanského. Zaměřuji se tedy především na rozvodová řízení, řízení o úpravě styku s nezletilými dětmi a určení výživného k nezletilým dětem, vypořádání společného jmění.

Často však také zastupuji klienty v řízeních o vymáhání pohledávek, v dědických řízeních a dalších občanskoprávních sporech. Poskytuji právní poradenství v oblasti pracovněprávních vztahů a z nich vzniklých sporů, a to jak pro zaměstnavatele, tak pro zaměstnance. Rovněž zastupuji klienty ve věcech zakládání, změn a likvidace obchodních společností před obchodními rejstříky.

 

Jak dlouho se věnujete advokacii a kde jste získala praxi? 

Advokacii jsem se začala věnovat ihned po ukončení studia, tedy od roku 2008, kdy jsem po promoci nastoupila do advokátní kanceláře v Brně, se kterou doposud spolupracuji.

V této kanceláři jsem 4,5 roku pod vedením zkušeného advokáta vykonávala praxi na pozici advokátní koncipientky, kterou jsem ukončila v roce 2013 složením advokátních zkoušek. Zde jsem působila – již jako advokátka – do roku 2014.

Poté jsem naznala, že je potřeba vyzkoušet i jiné možnosti, které mi profese nabízí, a tak jsem na nějakou dobu nastoupila jako podnikový právník do  rodinné firmy.  Od roku 2017 jsem samostatnou advokátkou působící v Brně.

 

Na jaké univerzitě jste studovala?

Magisterský stupeň jsem vystudovala na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. V roce 2015 jsem rovněž úspěšně ukončila rigorózní řízení na Právnické fakultě univerzity Palackého v Olomouci, kde jsem získala titul doktorka práv.

 

Máte nějaké doporučení pro podnikatele v dnešní době? Na co by si měli z právního hlediska dávat největší pozor?

V každém případě doporučuji, a to nejen podnikatelům, dávat si vždy pozor na obsah smluv, tedy na to, co podepisujete. Pečlivě vše nastudovat, popřípadě nechat si poradit od právníka, zda je daná smlouva po právní stránce v pořádku, zda nejste v nějakém zbytečně znevýhodněném postavení oproti druhé straně.

Jedná-li se o obchodní kontrakty, pak si dát především pozor na smluvní pokuty a možnosti  odstoupení od smlouvy. S tím souvisí i mé další doporučení; i když zákon u některých typů smluv nevyžaduje písemnou formu, já jsem zastáncem pravidla: „co je psáno, to je dáno.“ Pro případné řešení sporů v budoucnu je vždy lepší mít vše, jak se říká, „černé na bílém“. 

 

Co můžete nabídnout členům našeho klubu?

Jako benefit pro členy Smart Network mohu nabídnout první hodinu právního poradenství zdarma. Dále pak jak členům, tak všem ostatním klientům, zaručuji individuální a odborný přístup přihlížející vždy k jeho osobním potřebám, s maximálně efektivním prosazením jeho zájmů a v souladu s úsporně vynaloženými náklady ze strany klienta.

 

Jak dlouho jste členy klubu SN a co vás do tohoto klubu přivedlo?

Členkou Smart klubu jsem byla již od jeho založení. Spolu s pár dalšími členy jsme vlastně byli už u jeho zrodu. Přišla jsem na business snídani na pozvání jednoho ze zakladatelů a od té doby s krátkou pauzou udržuji spolupráci. Díky Smartu jsem získala spoustu zajímavých kontaktů, příležitostí, jak se zase někam posunout a navázala jsem řadu nových spoluprací i přátelství. Což mě motivovalo k tomu, abych nyní opět členství obnovila.

 

Reference na Vaši osobu/firmu:

Firma Záruka Kvalit – právní poradenství firmy

„S paní doktorkou Švecovou spolupracujeme již od počátku naší činnosti. Provozujeme internetový portál, který se zaměřuje na široké spektrum činností. Jednáme s klienty i institucemi, uzavíráme nejrůznější mediální partnerství, a proto je zapotřebí mít nablízku skvělého právníka. A toho jsme našli v paní doktorce Michaele Švecové.“

JUDr. Michaela Švecová

Další články

Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientů k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace