Představení členky: Alice Marečková - Dětský podnikatelský klub

10.11.2017
Smart Network

 

Pomáháme nejen dětem být připravené do reálného života hravou formou.  Co to je?  512d15f83cc8.png

Plnit si své dětské sny a cíle i v dospělosti, vytrvat a dosáhnout svých cílů, práce v týmu, neutratit více než mám, vytvářet hodnotné pro společnost i pro mě samotného, nepodléhat zbytečně reklamě a půjčkám, dělat v životě práci či podnikání v tom, co nás baví a podporovat své přirozené talenty. Máme vlastní vyvinuté speciální deskové hry a pracovní listy pro rozvoj dovedností.

Dělám workshopy pro rodiče a dospělé. „Jak souvisí sebevědomí a finanční gramotnost?“

Získají informace, jak v dětech i dospělých zachovat zdravé sebevědomí, čím se ničí a jak to souvisí s penězi, zda a kdy dětem dávat peníze a za co. Jak můžeme pomoci, aby peníze měly a přitom je zbytečně neutrácely za zbytečnosti. Mnoho informací tak získají i dospělí.

 

Děláme besedy s úspěšnými lidmi z různých oblastí, jenž jsou inspirací pro děti, rodiče a naše příznivce i nováčky.

 

Jak dlouho se věnujete této činnosti a co tomu profesně předcházelo?

V obchodní oblasti se pohybují 29 let a 15 let v oblasti vzdělávání, konzultování v obchodních a manažerských dovednostech.

Dětský podnikatelský klub vznikl před 5 lety a je pro všechny děti. 

Není cílem dělat z dětí podnikatele, ale naučit je se umět v životě o sebe postarat a dělat práci, která je bude bavit a přinášet jim peníze pro život.

 

Co to přináší dětem: 

Zábavu, zjištění, kde se peníze berou a jak se dostanou do bankomatu, že rodiče pracují a mají za to odměnu (peníze), větší sebevědomí, možnost přirozeně komunikovat, uspořit si své peníze na to, co chtějí a zbytečně neplýtvat, více doma pomáhat, nepodléhat tolik reklamě a zbytečnému nakupování.

Děti se učí vytrvalosti nejen ve hře, vážit si práce, péče rodičů, mít své cíle a plnit si je nejen jako dítě. Děti se seznámí s výhodami i nevýhodami zaměstnání i podnikání a mají možnosti volby. 

Některé děti jsou schopné si vymyslet a realizovat jakou činností nebo svým talentem si můžou peníze vydělat, než je jen dostávat za nic. 

 

Co to přináší rodičům: 

Užitečný čas a rozvoj pro děti zábavnou a hravou formou s příklady, prožitkem se naučí důležité zásady pro větší úspěch v životě. Děti jsou pak více ochotny si pomáhat a vážit si práce druhých nebo rodičů.

Děti se naučí hospodařit s penězi, aby opravdu utratily jen to, co si vydělají. To vše se učí zábavně, zlepšují svoji komunikace a umění spolupracovat v týmu, a to vše bez počítačů :-)

Podporujeme přirozené talenty dětí a v tomto směru jim pomáháme v dalším vzdělávání. Snažíme se jim také pomoci najít si práci, která je bude naplňovat.

Dbáme na větší samostatnost a sebevědomí dětí.

 

Proč to dělám?

Mám zkušenosti z konzultantské, obchodní a manažerské praxi, prošla jsem přes 1000 firem. Podpora vlastní rodinné firmy mě inspirovala, že můžu hravou formou předat část zkušeností dětem a zastavit zbytečné zadlužování mladých. 

Kdo si hraje, nezlobí. - netropí hlouposti a výtržnosti. Když dáte dětem i dospělým dobré podněty, dostanete i dobré zpět. 

Když je necháte bez dobrých podnětů, tak si najdou ty, co ničí: špatná parta, drogy, vandalismus... jen brát a nepracovat.

Dávám mi smysl část svého času věnovat a podpořit tuto společnost o další šikovné lidi i v dětském věku, kteří chtějí pracovat a vytvářet zajímavé příležitosti i pro druhé.

Důležitost rodiny a její hodnota, umět se v životě o sebe postarat a nebýt přítěží pro společnost, ale užitečný a zanechat zde něco hodnotného.

Zpětná vazba od dětí je nevětší motor proč to dělám, prostě to funguje :o)) Děti to baví a jejich náměty jsou úžasné a my dospělí se od nich můžeme učit.

 

Co Vás na tom nejvíce baví?

Je to kreativní a můžu to tvořit z praxe a hravě, zábavně s výsledky.

 

Proč si klienti mají vybrat právě Vás?

To co nás ve škole nenaučí, je možné od nás mít dřív, než se spálíme v životě.

Umět vyjít s tím co mám a tvořit si rezervy v tomto světě potřebuje jak zaměstnanec, umělec, podnikatel, sportovec, dítě i dospělý.

Dělat co nás baví, je často snem, ne skutečností. A to je možné změnit!

Ušetřit si zbytečné chyby a riskování. Pozitivní motivace. Dělat co nás baví, v čem jsme nejlepší, být úspěšní a šťastní.

       

Co ráda děláte ve volném čase?  eb0a39833ef3.png

Ráda chodím na procházky s dcerou, mám ráda přírodu, lyžování, zahradu, vzdělávám se, ráda se setkávám s lidmi, pomáhám jim a propojuji je s dalšími ke spolupráci, čas s rodinou a přáteli. 

 

Jak dlouho jste členkou klubu Smart Network a co Vás do něj přivedlo?

Jsem členkou asi tři měsíce a přivedla mě do něj Žaneta Zieglerová, která byla mou klientkou a jsem ráda, že spolupracujeme i v jiných oblastech. :o) 

Děkuji Gabriele Mrkvicové za podporu Dětského podnikatelského klubu od Smart Network. Tři děti z Dětského podnikatelského klubu, mají možnost vyhrát účast na podnikatelském setkání klubu Smart Network a přijít mezi podnikatele.

Alice Marečková

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Lucií Spáčilovou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Lucie Spáčilová, zakladatelka společnosti Performia s.r.o. pro Českou republiku.
Detail článku
Smart Network
Člen Oslavte s Českými překlady 20 let existence 20% slevou na váš překlad Tento rok je pro překladatelskou agenturu České překlady plný dvojek. Slavíme 20 let na trhu, 2 roky členství v klubu Smart Network a také jsme získali 2. místo v soutěži společensky odpovědných malých firem z Olomouckého kraje.
Detail článku
Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace