Představení člena: René Müller - Human memory, s.r.o.

31.7.2017
Smart Network

Pane Müllere, kdy jste začal trénovat paměť? Předpokládám, že jste začal sám u sebe...

Tento rok (2017) „slavím“ 20 let, kdy jsem začal pracovat na své paměti a o několik let později na paměti ostatních zájemců.

 

Co Vás nejvíce baví na Vaší práci?

Neuvěřitelná efektivnost. To, že mohu otevřít možnosti ostatním zájemcům, aby odkryli své nečekané, úžasné, často skryté schopnosti a danosti, které v sobě mají, a o kterých neměli ani tušení. Ukázat jim, jak je správně „naladit“ a využít v profesním a osobním životě.

To, že předpokladem není vysoké číslo IQ (přitom však trénink velice rozvíjí IQ). To, že nezáleží jestli jdeme do toho s výbornou, průměrnou nebo podprůměrnou pamětí nebo kreativitou.

Výsledkem je paměť a kreativita, která vysoce přesahuje běžný průměr. Podmínkou je jen chtít.

 

Jaké existují pomůcky pro to, aby si člověk zapamatoval třeba data nebo číselné piny? 4741382b238b.jpg

S dovolením bych hned změnil v otázce slovo „pomůcky“, které je zavádějící. Jedná se o ucelený, ale zároveň dynamický systém, který postupně trénuje a dává schopnost každému poradit si a najít ten nejefektivnější způsob, jak kreativně uchopit v podstatě jakékoliv informace, tedy i data nebo piny.

Nejde tedy o „triky“. Dnes je Google plný technik paměti. Jenže to je až poslední věc. Bez správných „motorů“, tj. jak používat správně slovní druhy, jak správně asociovat, jak efektivně vizualizovat, jak používat fantazii a jak co nejlépe strukturovat informace, jsou jakékoliv „techniky“ jako Formule 1 s motorem Trabanta.

Efekt je tudíž velmi malý nebo žádný.

 

Koho nejčastěji školíte?

V průběhu mnoha let jsem školil děti od 6 let až po seniory, pořádal otevřené kurzy nebo firemní uzavřené kurzy. Spolupracuji s několika školícími firmami. Vedl jsem semináře i pro takové firmy, některé i každý rok pravidelně, jako IBM, Bosch, Mittal, Siemens, Kika, O2, Hartmann Rico atd.

Rovněž dělám individuální školení na míru, dle potřeby účastníků, či účastníka. Vedu klub lidí s roztroušenou sklerózou již řadu let.

Za svůj největší úspěch považuji individální školení s inženýrem strojařem, který byl 10 let po těžké autohávarii, kdy měl těžkou ztrátu paměti a problém si zapamatovat 1 minutu informaci od kolegy, hrozilo mu ukončení práce. Po 10 týdnech školení, každý týden 1x2 hodiny a domácí úkoly na týden, se paměť začala vracet.

Rok po skončení tréninku mi sdělil, že jeho paměť je naprosto v pořádku, takže může plnohodnotně pracovat. Samozřejmě s tréninkem i po ukončení naší spolupráce pokračoval.

 

Co byste doporučil mladým podnikatelům a podnikatelkám v dnešní uspěchané době?

Dnes máme na vše pomůcky, techniku, mobily, počítače, kalkulačky, atd. Mám velmi rád techniku, je skvělým sluhou, ale zlým pánem.

Jestli nebudeme rozvíjet svůj mozek kompletně a komplexně, naše schopnosti a danosti se budou ztrácet, dovolím si říci až slovo atrofovat. Dopady jsou potom i na psychiku, pozornost, až často ke stavu deprese, stresů a vyhoření.

Doporučuji tedy jednoznačně rozvíjet mozek, paměť, kreativní – laterální myšlení a … humor.

Práce s mozkem musí být smysluplná, ale zároveň plná humoru, a toto provází i má školení.

 

Jak dlouho jste členem klubu Smart Network? cb38e91de863.jpg

1 rok.

 

Reference:

"Ráda bych Vám poděkovala za informacemi nabitý seminář „Excelentní paměť není pouhou iluzí“. Pomalu se snažím získané dovednosti přenášet do běžné praxe a některé z nich předávat kolegům. Seminář mi svoji koncepcí vyhovoval a na mnohé metody si vzpomínám také díky tomu, že jste je podával s nadsázkou, fantazií a inteligentním humorem. Společně strávené 2 dny jsem si krásně užila a pokud byste podobný seminář znovu pořádal, ráda bych se opět účastnila."

STANISLAVA NOVAKOVA

Customer Service Executive , Assistance Centre Billing

 

"Pan Müller pro společnost Bosch Diesel, s. r. o. připravil nezapomenutelný seminář Jak rozvinout potenciál paměti. Všichni účastníci hodnotili seminář jako vysoce přínosný a znalosti z tohoto semináře uplatní nejen v pracovní oblasti, ale i v soukromém životě.

Reakce účastníků: nejlepší školení za 20 let, co jsem u firmy, výborný lektor, nadchnul nás, vtáhnul do děje. Úžasné, motivující, převratné, praktická orientace, škola hrou, zapálenost lektora."

Gabriela Nevosadová, Bosch Diesel s.r.o.                                

René Müller

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace