Motáte se v kruhu?

11.10.2015
Smart Network

Proč zrovna já? 

Určitě jste již podnikli hodně kroků, abyste cokoliv nevyhovujícího ve svém životě změnili. Udělali jste možná konec nešťastnému partnerství, změnili jste možná práci nebo jste se dokonce přestěhovali a přestali se vídat s těmi vysavači energie, kteří se nazývali vašimi přáteli. Začali jste spoustu věcí znovu s tzv. čistým štítem, ale po čase jste si všimli, že je to zase podobné tomu, jaké to bylo před tím?

Tuto zkušenost mi líčí většina klientů, kteří už dále nechtějí dělat pořád nové a nové věci se stejným výsledkem. Upírají na mě zrak a čekají, jakým zázrakem, který je zatím mimo jejich obzory, bych jim mohla pomoct tuhle nezdolatelnou zeď přelézt.

Přestaňte se snažit

Po chvíli už ale každý rozumí, kde je zakopán pes. „Začneme u vás samotných“, sděluji. „A to tak, že vše co budeme dělat, bude pro vás přirozené.“

O cokoliv se totiž snažit, vede jen k vyčerpání a pocitu zmaru. Tady má kdekdo už své zkušenosti, ať už v oblasti vztahů, práce nebo své finanční situace. Pokud totiž chcete věci dělat přirozeně, snahu můžete rovnou škrtnout a místo ní je třeba si uvědomit, že nemůžete očekávat nové výsledky s postaru nastavenou hlavou.

Rozumějte, že s nezměněným myšlením se snažíte k věcem přistupovat sice jinak, ale možnosti, které vaše myšlení může nalézt, jsou omezeny vzorci a nastaveními, které vás spolehlivě řídí jako programy činnost počítače. A pokud programy v počítači nezměníte, nikdy od něj nedostanete jiné výsledky, že? Bušit do něj a požadovat po něm změny programů, to nefunguje.

Vaše hlava funguje stejně, a proto vás i přes veškerou vaši snahu nakonec dovede přesně zase tam, na co stačí její programy a nastavení. Pokud tedy jste nespokojení s čímkoliv, co v životě prožíváte, pojďte pracovat prvořadě na tom, co ve svém myšlení nosíte. Reálná změna nastane, když tzv. přeprogramujete nastavení, která v hlavě nosíte, a denně i zcela nevědomě používáte.

Najděte si svoje příčiny

Tady, ve vašem myšlení, spočívá důvod ke všem vašim dosavadním úspěchům i neúspěchům. Díky nastavením, která jsou pozitivní, vám určité věci jdou dobře, v něčem jste šikovní, nebo dokonce vynikáte nad druhé. Ale jsou tu i ta negativní nastavení, která vás znovu a znovu vedou do situací, ve kterých se prostě nedaří, nebo ve kterých se cítíte pod psa. Tato nastavení společně odhalíme a jakmile zjistíme, v čem tkví důvody, proč se vám něco nedaří nebo se necítíte sami se sebou spokojení, začínáme pracovat na změnách.

Udělejte změnu

Krok po kroku vám pomáhám přijímat vaše nová nastavení, vedoucí k výsledkům a pocitům, které chcete prožívat.  Díky práci na sobě a při vynechání snahy na změnu všech a všeho ostatního, pokládáte pevný základ i pro následnou skutečnou změnu svých vztahů, práce, financí i zdraví, která je najednou. Jedině na pevném základu se daří stavět. Bez něj váš životní domeček padá jako ten z karet a možná, že už se vám to někdy i stalo. Přestaňte opakovat stejné chyby a začněte tentokrát jinak.

Změna je na dosah a i vy ji máte po ruce. Začněte u sebe a nechte si ukázat, co jsou právě ta vaše nastavení, která vám překáží a nedovolují žít to, co žít chcete. Změňte je a tak změňte i svůj život. Jsme na světě proto, abychom žili naplněné a spokojené životy, vše ostatní je nesmysl. Negace přicházejí samy, zatím co pro pozitiva je potřeba něco udělat.

Marta Němečková

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace