Malý průvodce business ránem

2.5.2015
Smart Network

Stačí si jen vybrat termín 

Chcete začít své ráno netradičně akčně, získat nové kontakty, najít řešení pro své podnikání a nabít se inspirací? Pak je business ráno se Smart Network to pravé pro Vás. Zásadní otázka "Kdy a kam mám přijít?" Pokud jste z Brna a okolí, rána se konají každých čtrnáct dní v úterý a ve středu v Restaurantu Mitrovski (přesná data najdete v kalendáři). Ve stejné formě se ale setkání konají jeden čtvrtek v měsíci v Jihlavě v B2B Cafe Restaurant nebo jednou měsíčně ve středu v Praze v Hotelu Duo. 

Pro účast na business ránu není nutné být členem Smart Network, nicméně jako hosté platíte 450 korun, členové pak o 200 korun méně (v Praze jsou ceny o 100 korun dražší). A jak na to? V kalendáři si vyberete termín, který Vám vyhovuje, a přes formulář si rezervujete své místo. Ale pozor, poplatek je vždy třeba uhradit předem bankovním převodem. Pak stačí, abyste v daný den vstali včas a oblékli se business casual. :-) Jaké to je, jít na business ráno poprvé? Vyzkoušela jsem za Vás a můžu říct, není třeba mít obavy. 

O hladký průběh rána se stará dvojice vedoucích

O půl sedmé ráno v prvním patře Mitrovski už to žije. Z reproduktorů hrají rychlé písničky, na stoly se dochystává rautová snídaně. Hned u dveří mě s širokým úsměvem vítají vedoucí úterních business rán Marta Němečková a Ludmila Chramosilová. Když zjišťují, že přicházím poprvé, podrobně mi vystvětlí, jaký je harmonogram akce. Do sedmi je čas se v klidu nasnídat, dát si kávu nebo čaj a případně si s sebou něco odnést ke stolu. 

V sedm hodin vedoucí zahájí program představením Smart Network, jeho činností a výhod a představením nejbližších akcí. Poté následuje v žargonu smarťáků tzv. kolečko. Nejprve se po kruhu pošlou vizitky všech účastníků a pak má každý minutu na to, aby představil sám sebe, svou činnost, ale i co konkrétního hledá, poptává či potřebuje. Vedoucí pečlivě měří čas, takže všichni musí být opravdu struční a konkrétní.

Nečekejte sešněrovanost, ale přátelskou atmosféru

Na úterním ránu byl mix členů Smart Networku a hostů a celkem 5 zúčastněných přišlo úplně poprvé. Už po pár minutách ale bylo jasné, že atmosféra bude přátelská a uvolněná. Ať už šlo o pár přeřeků při představování nebo vyzvánějící mobil ztracený v kabelce. Vždy to skončilo úsměvem všech u stolu a několika vtipnými poznámkami, žádné pohoršené pohledy a sešněrovanost. Zvláštní událostí pak bylo oficiální přivítání nového člena, který dostal i speciální odznáček a kartu Smart, která skýtá mnoho benefitů nejen od ostatníh členů. Díky odznáčku na ránech rozlišíte hosty a členy Smart Networku. 

První přestávka je prostor pro doplnění jídla a nápojů a začíná již první seznamování. Pokud Vás při své prezentaci někdo zaujal, nebo naopak víte, jak můžete pomoci Vy jemu, můžete se už nyní začít domlouvat na schůzce, ale hlavní prostor je na to ve "fóru". V průběhu "kolečka" si můžete ke každému z představených dělat poznámky do příhodné tabulky, která na všechny čekala u stolu. Druhá část vždy začíná 15 minutovou prezentací některého z členů Smart Network. V poslední organizované části rána si účastníci v tzv. fóru řeknou, co je napadlo za vzájemná propojení. Tedy kdo s kým by si chtěl domluvit schůzku, kde je možná budoucí spolupráce, koho zaujal něčí business nebo zda máte řešení pro něčí problém či poptávku. Fórum je i prostor, kdy můžete doporučit členy a jejich akce nebo služby, se kterými máte dobrou zkušenost. Stejně tak členové doporučují ke spolupráci hosty, které na business ráno pozvali. 

Hodina a půl na networknig a přátelské rozhovory u kávy

Po půl 9 končívá oficiální řízená část programu a přechází se na volný networking. Postupně si popovídáte s těmi, co Vás zaujali, domlouváte schůzky, předáváte si kontakty. A nebojte se, i kdybyste náhodou měli pocit, že Vás nikdo nijak zásadně nazaujal, vězte, že Vy jistě zaujmete minimálně jednoho z účastníků. To, že přímo vy dva si nemůžete nějak pomoct, ještě přece neznamená, že oba nemáte kontakty na někoho, kdo by mohl. Živý networking nad kávou s výměnou vizitek a poznámkami do diářů běží až do desáté hodiny. Někteří odbíhají dřív, jiní zůstávají "přesčas". Ale nebojte, nikdo Vás úderem desáté nevyhodí ze dveří. A kdyby přece, můžete se přesunout o patro níž do restaurace a hovor dokončit tam. Spousta znalých pokračuje dole na oběd či další jednání a neztrácí tak čas přesouváním na schůzky na další místa.

Tak na kterém květnovém business ránu se na Vás můžeme těšit? Co takhle hned v úterý 12. května v Mitrovski? 

Adéla Hájková - redakce

Další články

Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace