Kdy si váš problém zaslouží pozornost?

1.6.2015
Smart Network

Kladné odpovědi na tyto otázky vás vedou k nečinnosti a pocitu, že mít problémy je normální. Chtít víc, že by mohla být rozmazlenost nebo naivita. Krátkodobý pocit štěstí, plynoucí z pocitu, že jiní jsou na tom hůř, vás ovšem dlouhodobě nenaplní spokojeností. Jakýkoliv váš problém je totiž váš aktuální osobní problém a zasahuje do života především vám. Tíží vás a není v tu chvíli podstatné, co se děje v životech jiných lidí. A není ani důležité, jakým stupněm závažnosti by váš problém druzí ohodnotili.

Kdy začít s řešením?

Cítíte-li se dlouhodobě špatně, zmenšuje se vaše odhodlání ud ělat změnu. Ubývá vám sil a mozek je zahlcen negacemi, které zabírají více a více místa, až pozitivní myšlenky a naděje zcela vytlačí. Pak nastupují deprese, úzkosti a pocit bezmoci a beznaděje.

Proto si každá vaše nespokojenost, pocit neúspěchu, problém nebo křivda, nedostatek důvěry v sebe, vlastní nedůležitost nebo nepotřebnost, zasluhuje vaši plnou pozornost směřující k řešení. Dokud jsou tyto věci malé, můžete se jich zbavit mnohem snadněji, než když přerostou do obřích rozměrů a zahltí celé vaše myšlení. Jsou to vaše myšlenky, které vám dnes a denně utvářejí vaši životní realitu a markantně ovlivňují kvalitu života. Myšlenky dneška určují vaši budoucnost, řekl již před léty Wallace D. Wattles. Z osobní zkušenosti i z letité zkušenosti kouče vím, že měl svatou pravdu.  

Všichni přece víme, že než vznikly všechny hmotné věci, byla tu myšlenka. Někoho napadlo, co by chtěl postavit, vyrobit a pak na tom začal pracovat. Na konci tohoto procesu je věc, na kterou si můžeme sáhnout. A stejně tak je na konci tohoto myšlenkového procesu stav či situace, ve kterém se nacházíme. Na ty si sice sáhnout nemůžeme, ale život nám ovlivňují a určují často s mnohem větším vlivem a intenzitou než věci hmotné. A vznikly úplně stejně – na počátku byla myšlenka, kterou jsme ale třeba neuměli ovládnout. Svět funguje na základě jednoduchých pravidel, která uznáváme ve světě hmoty a nepřikládáme jim význam ve světě myšlení, což je velká chyba. Lidé si tak mimovolně umí velmi zkomplikovat život.

4 klíčová pravidla, která vám pomohou zatočit s problémy

Kam upřete pozornost a dáte svoji energii, tam to roste. Jak to bude vypadat, když energie bude negativní a jak, když bude pozitivní? S odpovědí určitě neváháte, že?

Myslete pozitivně!

Říkejte si, že ve věcech, které máte před sebou, uspějete. Myslete tak, jako by se to už stalo. Jako by úspěch už nyní byl součástí vašeho života. Hledejte možnosti a cesty, jak na to.

Odložte strach!

Narodili jsme se a vyrůstali v kultuře strachu. Strach je všude kolem nás a my jsme přijali za své, že vše v životě hraje především v náš neprospěch. Kolik našich obav se ale skutečně naplní? Velmi málo. Dívejte se na život očima plnýma možností a příležitostí.

Věřte si!

Přestaňte o sobě pochybovat a uvědomte si vše, v čem jste již v životě uspěli a co se vám povedlo. Přijměte jako fakt, že stejně se vám bude dařit i věcech, které vás teprve čekají nebo na které se chystáte.

Buďte si vědomi svých předností!

Zamyslete nad tím, co děláte skutečně rádi, v čem jste dobří, co vám jde skoro samo a při čem vám čas rychle utíká? Za co vás druzí chválí a za co vás mají rádi? Za co se můžete pochválit? Toto jsou oblasti, ve kterých budete vynikat. Proto se jim začněte co nejrychleji věnovat.

 

Dodržíte-li tyto zásady, pocítíte rychle reálnou životní změnu v oblasti jakýchkoliv problémů. Na první pohled se to zdá jednoduché a jednoduché to opravdu je. Nenechte se odradit, když vám hned vše nepůjde, protože uskutečnit proměnu svého myšlení, se kterým žijete desítky let, chce určitý čas a mnohdy i kvalitního průvodce. Je dnes mezi námi spousta lidí, kteří už touto zkušeností prošli a dnes ví, že je to zaručený a trvalý způsob, jak dojít tam, kde chcete skutečně být.  Jak se cítit ve svém životě podle svých představ.

Aby spokojenost a radost ze života skutečně a trvale fungovala, musí vycházet zevnitř. Z vašeho pocitu, že váš život je krásný, naplněný, má smysl a je v něm spousta radostí a úspěchů. Tyto myšlenky je možné vnímat jako své, jako pro vás pravdivé a naprosto přirozené. Přeprogramujte si na ně hlavu! 

Je jen na vás, jaké myšlenky od teď budete ve své hlavě nosit! Hlavně pamatujte, že podle nich bude vypadat i váš život!

Marta Němečková

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace