Kariérní dny pro lidi s postižením

27.10.2015
Smart Network

Nadační fond Lepší vyhlídky společně s firmou PPG napomohli lidem z družstva invalidů MYJÓMI zlepšit své pracovní dovednosti a do budoucna třeba i objevit jejich Lepší vyhlídky na pracovním trhu.

Firma PPG umožnila prostřednictvím grantu zorganizovat několikakrokovou vzdělávací akci pro osoby s postižením a tím to vše začalo. Dne 10. 2. 2015 v prostorách centra Kociánka proběhla za plné podpory firmy PPG dvoudenní vzdělávací akce určená výhradně osobám s postižením. Lektorka Lepších vyhlídek Máša Vítková školila první den Pozitivní postoj.

Jsem velmi ráda, že jsem se na této akci mohla podílet. Byl to pro mě neuvěřitelný zážitek a otevřeně mohu říct, že předávání informací probíhalo oboustranně a i já si z tohoto dne odnesla skutečně mnoho”, dodává Kristýna Čermáková, jedna z lektorek a projektová manažerka Lepších vyhlídek.

Hlavní poselství, které chtěly Lepší vyhlídky všem účastníkům předat, bylo uvědomění si vlastní zodpovědnosti za svůj život, přestože se to může zdát v jejich případě příliš tvrdé. Být aktivní v řešení a hledat možnosti, jak by to šlo, a ne jen pasivně přijímat svůj osud a tvrdit, že to nelze, protože jsem znevýhodněn. S lektorem Filipem Vítkem probíhaly také týmové hry, které u účastníků měly skutečně velký úspěch. Druhý den se učili psát životopis, školili se základy prezentace a způsoby jak si vybudovat svou značku. O tom, že se nejednalo jen o jednorázovou akci, svědčí skutečnost, že jedna z účastnic pokračuje v dalším vzdělávání. S pomocí Lepších vyhlídek se účastní dlouhodobé individuální výuky angličtiny.  

Jako přesah těchto aktivit zrealizovaly Lepší vyhlídky 16. 9. 2015 v prostorách Ligy vozíčkářů jednodenní kurz práce v Excelu pro hendikepované zaměstnance družstva MYJÓMI, kterým školení přineslo reálné zlepšení jejich dovedností. Lektor Jirka Brázda byl ve zpětné vazbě velmi pochválen zejména za srozumitelnost výkladu a trpělivost při vysvětlování.

Cílem všech těchto akcí bylo zlepšit kvalifikaci všem účastníkům a některé i motivovat k převzetí zodpovědnosti. To, nakolik se podařilo tento cíl naplnit, ukáže až budoucnost.

Jindřiška Jarešová

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace