Dress code pro akce klubu Smart Network

4.7.2017
Smart Network

Dress code. Dvě slova téměř magická slova, která se objevují téměř na každé pozvánce a my si nad nimi pravidelně lámeme hlavu. Co je vhodné si obléci? Proč je vůbec tak důležité, jak vypadáme? A nebude mnou zvolené oblečení příliš vybočovat?

Zkrátka opravdu oplatí to, že „šaty dělají člověka“ a tím je i nutné se řídit. Samozřejmě oblečení nezachrání to, že se nedokážeme přizpůsobit úrovni akce svým chováním. To je kapitola sama pro sebe. Jednoduše řečeno - každému by v naší přítomnosti mělo být prostě dobře.

 

Pojďme si tedy společně udělat malý přehled v tom, jaký dress code je vhodný zvolit pro podnikatelská setkání klubu Smart Network.

 

BUSINESS CASUAL = vhodný oděv pro akce v klubu Smart Network

Pro "kravaťáky" jde o denní chleba. Ostatní lidé již tento styl vnímají jako formálnější a může na některé působit profesionálním dojmem. 

 Jde asi o jeden z nejnovějších pojmů ve všech dress kódech a poslední dobou také nejvíce používaný a skloňovaný. Proč? Protože to hlavní je, že díky němu vyjadřujeme svůj vkus a styl.

 

MUŽI

Klidně můžete být odvážnější, vzít si vzorovanou kravatu, kapesníček, dřevěné doplňky, brože, cokoli Vás napadne a přijde Vám, že Vás definuje nebo nějakým způsobem vyjadřuje Vaši osobnost.

Vhodným oblečením jsou košile, které můžou i být i barevné, a bavlněné či vlněné kalhoty, klidně i oblekové kalhoty. Vybraná barva by měla být decentnější. Dobrou volbou při tomto stylu jsou také svetry do véčka či saka. 

Sázkou na jistotu jsou pak klasické polobotky, a to nemusí být pouze černé. I zde můžete vyjádřit svou osobnost se trochu si pohrát. 

Neformální, ale pořád elegantní. O to jde!

Máte prostor vyřádit se v trendech. Přece jen ani sako nemusí být úplně stejné barvy jako kalhoty a bát se nemusíte svetříku, roláku, blejzru atd.

 ...            ...

 

ŽENY

Ženy mají výběr ještě více pestrý. Košile, kalhoty, sukně, šaty, overaly, sáčka, svetříky a další. Podstatné je si zachovat nejen elegantnost, ale i ženskost. Vedle nemůžete šlápnout s neutrálními barvami v kombinaci s barevnými doplňky. Obuv nemusí být na podpatku. Dámy mohou svou osobnost rozehrát i při výběru šperků a detailů celkového outfitu. 

Jestliže míříte na akce klubu Smart Network, nechte džíny určitě doma. Bez ohledu na to, jestli jsou moderní a oblíbené, na našich business akcích se stále držíme určitého standardu i v dress codu.

 

...        ...

 

CO SI NEOBLÉKAT?

Je nepřijatelné, aby si účastníci vzali na sebe na akci tenisky, sandály, žabky, mikiny, sportovní košile nebo trička a také džíny. Pamatovat byste měli, pánové, také na drobnosti - jako například ponožky. Měly by mít tmavou barvu a být dostatečně dlouhé. Tabu jsou ponožky sportovní či s obrázky.

 

Věříme, že Vám tento článek pomůže při rozhodování, co si obléci na naše podnikatelská setkání. Vnímejte tyto akce jako možnost sebepropagace. Berte celé setkání jako společenskou událost, na které chcete vypadat dobře a cítit se ještě lépe, a s tímto na paměti přistupte i k výběru svého oděvu.

 

Těšíme se na Vás na dalších setkáních

 

Popis vhodného dress codu na akcích vznikl díky konzultaci s Alenou Cigánkovou a Petrem Cigánkem z projektu Staň se svým vlastním hrdinou.

 

Denisa Kristková

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace